Při vytváření Actimelu jsme vycházeli z dlouhé historie využívání fermentovaného mléka v naší výživě. Tento typ potravin vzniká působením mikroorganismů specializovaných na zpracování sacharidů v potravině, které následně vede k fermentaci.
Jedním výsledkem působení těchto drobných bakterií je možnost uchovávat fermentované potraviny delší dobu. Druhým je naprosto úžasná paleta chutí a textur. Díky fermentaci si můžete vychutnat řadu vašich oblíbených potravin: nakládané okurky, chléb nebo pivo.
Z fermentovaného mléka lze následně relativně snadno vyrobit sýr nebo jogurt. Ten se v různých formách konzumuje po celém světě – v Africe se nazývá „amasi“, ve Švédsku „filmjölk“, „labneh“ na Blízkém východě nebo „jogurt“ v našich končinách.
My mu říkáme Actimel. Jediná lahvička obsahuje 20 miliard probiotických a jogurtových kultur, které Actimelu dodávají lahodnou chuť.